onsdag 1. april 2009

Med hodet først


Overgangsvinduet er stengt. Strømsgodset skaffet seg en høyreback i fire måneder. Den rutinerte spissen som skulle dempe presset på unge Marcus Pedersen kom aldri. Det skuffer nok fansen.

Men har de grunn til å være skuffet?

Finanskrise kalles det. Ringvirkningene av en nedgang i verdensmarkedet har truffet norske fotballklubber. Sponsorene er mindre og færre og investorpengene sitter hardere inne. Plutselig kan man ikke kjøpe seg til en ny tropp når forrige svikter.

Hodeløst heter det. Å stadig lete dyrt andre steder, når man med litt tålmodighet kan dyrke frem like gode spillere fra egen klubb. Å tenke kortsiktig har vært en gjenganger i Tippeligaen etter at millionene begynte å rulle inn med medieavtaler og ivrige investorer.

Problemet var bare at det ikke kom til å vare evig. Så hva gjør klubbene nå?

I Odd foreslås det kutt i spillerlønningene, etter at klubben satset hele sparekontoene på nye spillere foran returen til øverste divisjon.

Start måtte droppe en assistenttrener og en fysioterapeut og leide ut en forsvarer på grunn av sviktende publikumsinntekter (har spilt èn hjemmekamp så langt i sesongen). Samtidig lønnes Myggen med godt over millionen (har spilt en halvtime for klubben).

Lyn var nære på å havne i skifteretten i fjor. Til tross for en skrantende økonomi ønsket de ikke å selge verken Kim Holmen eller Gustavinho til Stabæk. I stedet leier de inn en ny keeper.

Det var noen Tippeligalag. I tillegg må klubber som Moss og Notodden gå drastisk til verks for å holde klubbåten flytende.

Så har SIF-fansen grunn til å være skuffet?

Strømsgodset har all grunn til å tro på fornyet profflisens neste år. Verste scenario er nedrykk til 1. divisjon. Men det er i alle fall ikke hodeløst.

Å miste lisensen er hodeløst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar