torsdag 9. april 2009

En svart uke


Tap. Ett poeng etter tre runder. Skrantende økonomi. Nøkkelspiller skadet ut sesongen.

Det er grunn til å henge med hodet etter de siste dagers nyheter. Ikke siden de trøblete årene i 1. divisjon har Strømsgodset slitt mer både som lag og klubb. Nå virker det som det vil ingen ende ta og det toppet seg med Christer Georges korsbåndskade.

Ett poeng etter tre runder er ikke krise. Om nye tre runder kan det nærmest være snudd på hodet. Men det er ikke nødvendigvis mangelen på poeng som får publikum på Marienlyst til å rive seg i håret. Det er heller den manglende troen på seg selv og sidemannen ute på banen. Det så i hvert fall slik ut mot Molde. Og da vinner du ikke fotballkamper.

Når man budsjetterer med 6.000 tilskuere og er 1.500 bak på andre hjemmekamp, forstår de fleste at viktige kroner uteblir fra klubbkassa. Når Berntzen foreslår kutt i spillerlønningene, er de fleste steinene allerede snudd. Det er siste utvei og betyr alvor.

I fjor var George matchvinner både mot Brann hjemme og borte mot Vålerenga, i tillegg til å være et av lagets viktigste brikker. I år skulle han videreføre de gode overgangene og sørge for mer rutine i troppen. At han nå er ute for resten av sesongen, er uten tvil et stort tap for SIF.

Men motgang produserer også vilje. Muligens vil spillerne smake fanden på tunga og gi så det blør mot Bodø. Sjansen er der.

Det er jo derfor vi benker oss ned på tribunen, runde etter runde. Sjansen er der for at laget ditt vinner.

Ingenting smaker bedre enn tre poeng etter en svart uke.

2 kommentarer:

  1. Vi kan ikke sette oss ned og oppsummere sesongen etter tre runder. Men at det blir tøft, og at den siste uka har gjort det enda tøffere er det ingen tvil om. Vi krever som vi alltid har gjort: Blø for drakta! Det skal ikke mer til.

    SvarSlett
  2. Enig med deg, Stian. Det vil være feil å trekke for mange konklusjoner etter tre kamper.
    Uansett går det an å tyde noe fra prestasjonene ute på banen, som jeg mener har vært langt svakere enn ventet. Kanskje har oppturen på La Manga gitt oss falske forhåpninger. De var tross alt treningskamper.

    SvarSlett